Ste za svojo nepremičnino iztržili največ?

Včasih se prodajalec ustraši, da je za svojo nepremičnino iztržil premalo denarja oziroma da jo je prodal prepoceni. Pripravili smo seznam, ki vam bo pomagal ugotoviti, ali so vaši strahovi upravičeni ali pa so vaše skrbi odveč.

Ste za svojo nepremičnino iztržili največ?

Da se vam je prodaja nepremičnine obrestovala in ste zanjo prejeli optimalen znesek, veste, če ste naredili naslednje:

  • Nepremičnino ste pripravili na prodajo. Pripravili ste dokumentacijo; nepremičnino ste legalizirali, če je bilo to potrebno. Nepremičnine z urejeno dokumentacijo se namreč prodajo za več kot tiste brez nje.
  • Nepremičnino ste dobro oglaševali. To pomeni, da je informacija o prodaji nepremičnine dosegla vse, ki so v tistem trenutku kupovali tako nepremičnino in imeli sredstva za nakup.
  • Nepremičnino ste oglaševali s pravilno postavljeno oglaševano ceno in tako pritegnili kar največ zanimanja kupcev. Več o tem v članku Kaj se zgodi ob pravilno postavljeni oglaševani ceni.
  • Kupcem ste dali možnost, da so si nepremičnino ogledali in dali ponudbo. To pomeni, da nepremičnine niste prodali prvemu, ki vas je poklical in zanjo ponudil neko ceno. Na koncu se sicer lahko zgodi, da jo kupi tisti, ki je bil prvi na ogledu, a pomembno je, da si imajo nepremičnino možnost ogledati tudi tisti, ki niso klicali prvi.
  • Niste zavlačevali s prodajo in pogajanji. Velikokrat se zgodi, da je najboljši kupec na ogledu med prvimi desetimi. Če se takrat odločite še malo počakati in nepremičnino prodajati še mesec ali dva, se lahko zgodi, da kupec, ki vam je ponudil največ, kupi nekaj drugega, vsi ostali kupci pa ponudijo manj. V pregovoru Kuj železo, dokler je vroče je veliko resnice.
  • Imeli ste dobro predstavitveno kampanjo. Vaše fotografije in predstavitveni video so nepremičnino predstavili v najboljši možni luči ter s tem kupce pritegnili na ogled in k nakupu.
  • Na dneve ogledov ste imeli nepremičnino pospravljeno in urejeno. Kakšen vtis dobi kupec ob prvem ogledu nepremičnine, je zelo pomembno. Če je nepremičnina urejena, prijetnega vonja in v zimskih dneh primerno topla, se bodo kupci hitreje zaljubili vanjo in bili pripravljeni plačati več.
  • Zavedate se, da ne šteje le cena. Mogoče ste želeli v nepremičnini ostati še pol leta po tem, ko ste se dogovorili za prodajo. In ste zato sprejeli par tisočakov nižjo ponudbo. Vseeno je bila za vas to najboljša ponudba in boljša možnost kot hitra selitev. Na koncu ni vedno vse v ceni. O tem pišem v članku Ali je cena res vse.

Če ste se prodaje svoje nepremičnine lotili temeljito in izpolnili vse zgoraj naštete pogoje, ste lahko pomirjeni, da ste zanjo iztržili največ, kar je možno.

Če ste že našli kupca, čaka vas le še ureditev pravnih zadev, je to najvarneje izvesti z izkušenim agentom, ki mu zaupate uskladitev pogodbe, pripravo dokumentov za davčno in izvedbo primopredaje. Za brezskrben prenos lastninske pravice nas preko spletnega obrazca.

Ste svojo nepremičnino prodali, da boste kupili drugo? Za posebne ponudbe nepremičnin, ki še niso objavljene na spletu, se prijavite tukaj.

Imate vprašanje ali potrebujete pomoč z vašo nepremičnino?





Spletna aplikacija je varovana z rešitvijo reCAPTCHA, za katero veljata Googlov Pravilnik o zasebnosti in Pogoji uporabe.