Kako odgovoriti na vprašanje kupca: "Kakšna je zadnja cena?"

Ko je kupec na ogledih nepremičnin izstrelil to vprašanje, so se prodajalci vedno obrnili k meni in me s pogledom prosili za pomoč. Še posebej, če je bil to prvi ogled in se pred tem še nismo pogajali o ceni.

Kako odgovoriti na vprašanje kupca: "Kakšna je zadnja cena?"

Če kupcu odgovorite z neko številko, sta možnosti dve:

  • To je res vaša zadnja cena, saj imate še kredit ali ali pa imate na mizi že drugo ponudbo z istim zneskom.
  • To ni vaša zadnja cena in ste kupcu dali prednost, saj ste mu postavili nižje izhodišče za pogajanje.

Začeti pogajanja na ta način ni optimalno, saj delate kupcu uslugo. Namesto tega odgovorite: »Prvo ponudbo sem podal z oglaševano ceno. Če vam je nepremičnina všeč, mi povejte, koliko ste pripravljeni plačati zanjo in bomo nadaljevali od tam.«

Lahko omenite tudi, da dopuščate možnost dogovora o ceni. Ker pa ste že postavili oglaševano ceno, bo najbolje, da kupec pove, kako bi ovrednotil ceno nepremičnine.

Če pogajanja že tečejo in se nikakor ne morete dogovoriti za prodajno ceno, je vprašanje, kakšna je vaša zadnja cena, lahko čisto v redu. Morda kupec izbira med tremi nepremičninami in želi vedeti zadnjo ceno vseh, da bo lažje sprejel svojo odločitev.

Če pa je vprašanje "Kakšna je zadnja cena?" izstreljeno na prvem ogledu, je to le pogajalska taktika. In pravilen odgovor na to vprašanje vam bo prihranil kar nekaj denarja.

Ne želite prepustiti pogajaj naklučju? Neradi tvegate v situacijah z visokimi zneski in močnimi čustvi? Kontaktirajte nas za zastopanje vaših interesov v pogajanjih.

Imate vprašanje ali potrebujete pomoč z vašo nepremičnino?





Spletna aplikacija je varovana z rešitvijo reCAPTCHA, za katero veljata Googlov Pravilnik o zasebnosti in Pogoji uporabe.