Kako tekmovati s kupci, ki kupujejo brez kredita

Privarčevali ste denar za polog; na banki so vam rekli, da boste dobili kredit. Ogledali ste si kar nekaj nepremičnin in našli pravo. Ponudili ste pošteno ceno, mogoče celo višjo od oglaševane. A prodajalec se je odločil, da sprejme ponudbo kupca, ki ima lastna sredstva. Zakaj? Kaj lahko naredite, da bo prodajalec sprejel vašo, kljub temu, da boste morali še na banko po kredit?

Kako tekmovati s kupci, ki kupujejo brez kredita

Na trgu je pomanjkanje nepremičnin, kar pomeni več ponudb kupcev, med katerimi bo prodajalec izbiral. In ponudba kupca, ki ima lastna sredstva, je manj tvegana od ponudbe nekoga, ki mogoče ne bo dobil kredita oziroma ga bo dobil premalo. Prodajalci z denarjem od prodaje po navadi kupujejo naslednjo nepremičnino, zato se raje odločijo za kupca brez kredita, saj bo vse skupaj izpeljano hitreje in z manj stresa. Najhujše za prodajalca je, če posel pade v vodo in se kupci ne zanimajo več za nakup ali pa bi nepremičnino kupili po nižji ceni.

Da kot kupec s kreditom prepričate prodajalca, da bo izbral vašo ponudbo, lahko storite naslednje:

  • Pridobite predodobritev banke. Pred začetkom iskanja ali vsaj pred pogajanji pojdite na banke in preverite, koliko kredita lahko dobite glede na svoje prihodke in višino pologa. Predvsem pa si boste v tem času pripravili vse dokumente, ki jih bo zahtevala banka za dokončno odobritev, s čimer boste skrajšali čas postopka na banki ter si izboljšali možnosti, da prodajalec sprejme vašo ponudbo.
  • Ponudite višjo aro. Tako pokažete resnost in nakažete, da ste prepričani v odobritev kredita na banki.
  • Očarajte prodajalca. Sliši se malo ameriško in tudi je. Toda včasih deluje. Sem že doživel, da so prodajalci v kupcih videli mlajšo verzijo sebe in se kljub drugim, boljšim ponudbam odločili za njih.
  • Bodite bolj fleksibilni pri ostalih pogojih. Ste pripravljeni na ključe počakati mesec ali dva več kot vsi ostali kupci? Boste sami odstranili staro pohištvo iz stanovanja? Ne potrebujete pohištva in ga lahko prodajalec vzame s seboj? Vse to lahko tehtnico prevesi vam v prid.
  • Ponudite višjo ceno. Ko zataji vse drugo, vam ostane še ta možnost. Največkrat je učinkovita, saj večina prodajalcev za par odstotkov višjo kupnino sprejme nekaj tveganja.

Ko zataji vse drugo, vam ostane še ta možnost. Največkrat je učinkovita, saj večina prodajalcev za par odstotkov višjo kupnino sprejme nekaj tveganja.

Za posebne ponudbe nepremičnin, ki še niso objavljene na spletu, se prijavite tukaj.

Imate vprašanje ali potrebujete pomoč z vašo nepremičnino?





Spletna aplikacija je varovana z rešitvijo reCAPTCHA, za katero veljata Googlov Pravilnik o zasebnosti in Pogoji uporabe.